Vurderer du silikonpupper?

I forhold til de anatomiske implantatene, har runde implantater en mye enklere og mer minimalistisk form. Man kan sammenligne formen til et rundt implantat med en rund bolle.

silikonpupper

Runde implantater vil koste noe mindre enn dråpeformede implantater, men kvaliteten på de to implantatene er helt identisk.

Det eneste som avgjør prisforskjellen mellom disse to typene, er at de runde implantatene har en enklere form, derfor blir de rimeligere enn de anatomiske.

Profilen på silikonpupper

Profilen på silikonpupper blir målt ut ifra hvor mye implantatet stikker ut fra kroppen. Dette kan også bli kalt for projeksjon. Profilen til silikonpuppene blir målt i lav, middels og høy profil. Profilen bidrar til at implantatet lettere kan bli tilpasset pasientens kropp.

 

silikonimplantat

For eksempel kan en kvinne med en smal og liten brystkasse, få satt inn større implantater dersom det er ønskelig.

Dette kommer av at volumet til implantatet ikke har en gitt diameter, volumet blir altså skapt i høyden på implantatet, ikke i bredden. På samme måte fungerer det dersom en kvinne med større og bredere brystkasse ønsker seg mindre implantater med lav profil.

Størrelsen på silikonpuppene

Det er utrolig viktig at størrelsen på implantatet passer til kroppen de blir satt inn i. Dersom man får for store implantater i forhold til sin egen kropp, kan dette føre til komplikasjoner i etterkant av operasjonen.

silikonpuppene

Hvilken størrelse man ender opp med å bruke bestemmes av både pasienten og kirurgen. Det er kirurgen sin oppgave å passe på at størrelsen på silikonpuppene med implantat er godt tilpasset pasienten for å unngå eventuelle komplikasjoner i etterkant av inngrepet.

Silikonpupper i 1962 VS silikonpupper i dag

I 1962 ble de første silikonpuppene introdusert. Disse silikonpuppene besto av flytende silikon med dekkene skall av tykk silikon rundt. Det var ikke uvanlig at disse implantatene med flytende silikon, begynte å lekke etter hvert som årene gikk.

De silikonpuppene vi benytter av oss i dag har hatt en utrolig stor utvikling, sett i forhold av de silikonpuppene som først kom på markedet i 1962. Silikonpuppene har vært i stadig endring, og de har utviklet seg på utrolig mange områder slik at skader og eventuelle komplikasjoner tilknyttet silikonpupper har blitt kraftig redusert.

Dagens silikonskall blir fylt med en myk og stabil gele. Denne typen gele fungerer slik at man nærmest aldri opplever at implantatene lekker eller sprekker. De brystprotesene vi har i dag er faktisk så robuste og sterke at de hadde tålt vekten av en voksen mann uten å sprekke.

brystprotese

Risikoen for at brystimplantatene sprekker er veldig liten, men dersom uhellet skulle være ute, er det fortsatt ingen grunn til panikk. Den formstabile geleen som silikonpuppene er fylt med, er så stabil at det ikke vil lekke noe væske ut selv om implantatet sprekker. For å sette perspektiv på det, kan man sammenligne dagens silikonpupper med en brød-deig.

Dersom man stikker hull på brød-deigen vil deigen være såpass fast i formen at det ikke kommer til å lekke noe væske ut. De gamle silikonpuppene derimot, funket ikke på samme måte. Silikonpuppene som ble brukt i 1962 kan sammenlignes med en vannballong. Stikker man hull på en vannballong, vil all væsken inni umiddelbart lekke ut.

Behandling i utlandet

Det er veldig lett å la seg friste av luksuriøse behandlinger til en utrolig billig penge dersom man ser på kosmetiske inngrep i utlandet. Det er viktig å understreke at denne billige prisen kommer med en stor risiko. Det er sterkt anbefalt å utføre denne typen inngrep i Norge framfor i utlandet, selv om det betyr at prisen kan være noe høyere.

kosmetiske inngrep

Velger man å benytte seg av en klinikk i Norge, vil kirurgene ha god bakgrunnskunnskap og de gir gode og trygge anbefalinger når det kommer til implantatets størrelse, form og profil.

I utlandet vil kirurger ofte gi anbefalinger basert på det de tjener mest penger på, ikke nødvendigvis hva som er best for deg og din kropp. I andre land er det også svært vanskelig å få tak i en full oversikt over autoriserte kirurger og behandlere, og det er heller ingen garanti på hva som faktisk er innholdet i implantatene.

Nesten alle klinikkene i Norge har garanti på inngrepene som blir gjort. Dette er ikke en selvfølge dersom man velger å utføre behandlingen i utlandet. I tillegg har man også svært få rettigheter dersom noe skulle gå galt under inngrepet. Hos de aller fleste klinikkene i Norge, får man livstidsgaranti på implantatene som blir innsatt.

Komplikasjoner med silikonpupper

Sjansen for å oppleve komplikasjoner i etterkant av inngrepet når man setter inn silikonpupper, er svært liten. Til tross for dette er det alltid en viss fare for komplikasjoner ved alle typer kirurgiske inngrep. Dette er de vanligste symptomene man kan oppleve i etterkant av inngrepet:

  • Varme og ømme bryster
  • Rødheter rundt og på brystene
  • Smerter
  • Frysninger/feber

Dersom man opplever noen av de symptomene listet over, bør lege kontaktes  umiddelbart.