Våren og sommeren er tiden når man prioriterer hage og hekk

Når våren og sommeren kommer er det mange som klør i fingrene etter å få hagen i topp stand etter vinteren, i tillegg til å planlegge eventuelle endringer man har lyst til å utføre. Innsyn er ofte en faktor mange tenker på når det gjelder planting av hekk i hagen, og Thuja-hekk velges ofte da dette kan være greie hekkplanter å forholde seg til.

Men det er ikke bare innsyn i hagen som er grunnen til at mange ønsker en hekk i hagen. Grunnen kan også være at de vil ha en trivelig måte å markere grensen mot naboen eller enden av eiendommen mot kommunalt eide konstruksjoner.

Thuja hekkplanter finnes i et stort utvalg av farger, blomstringstidspunkter og vekstvilkår, og dette er derfor en populær hekkplante hos de fleste. En Thuja-hekk dekker ofte bra, og gir derfor en tett markering av eiendomsgrensen.

Thuja-hekk for å skjerme mot innsyn

Mange ønsker å benytte en Thuja-hekk for å skjerme mot innsyn fra offentlige områder eller fra naboer. Dette er ofte en enkel løsning som i tillegg til å skjerme for innsyn, også gir eiendommen et livlig og fargerikt preg. Når man først skal skjerme mot naboer eller offentligheten, så liker mange bedre å gjøre dette med planter enn med gjerder.

Når man har anskaffet seg hus og hage, så ønsker de fleste at hagen skal være frodig og velstelt. Mange bruker derfor mye tid i hagen, som også er den delen av eiendommen som besøkende først legger merke til når de er på besøk.

Hekkplanter

Hekk som en trivelig avgrensning av hagen

I tillegg til at en hekk kan være en fin måte å avgrense eiendommen på, så gir det også personer som liker planteliv en mulighet til å få utløp for sine grønne fingre ved å vedlikeholde og stelle med hekken slik at den fortsetter å utvikle seg slik den skal. For at en Thuja-hekk skal bli tett og fin, må man ta godt vare på plantene og passe på at de får riktig mengde lys i tillegg til at de vokser i sunn og frisk jord med riktig næring.

Thuja-hekk er populær i norske hager

Det er mange grunner til at Thuja-hekk er et populært innskudd i norske hager. I hovedsak så finnes disse plantene i mange varianter, og man kan finne planter som passer til det behovet man har.

Enten man ønsker å benytte seg av en Thuja-hekk for å skjerme mot innsyn, for å markere eiendomsgrensene eller man ønsker å skjule en del av eiendommen man som ikke tar seg spesielt godt ut, så finner man planter som passer til behovet. Man kan også velge å benytte planter av forskjellige farger sammen for å få en spennende og fargerik hekk som gir eiendommen et ekstra spesielt preg.

Selv om en Thuja-hekk ikke er altfor komplisert å vedlikeholde, så bør man sette seg inn i grunnleggende behov hekkplantene har slik at man kan gi hekken det tilsynet den trenger.