Bilderammer, et viktig element i interiør

Man kan skape eller omskape et rom ved hjelp av interiør og samtidig forandre selve romfølelsen. Som en bildekunstner skaper et landskap ved hjelp av farger på et tomt lerret, kan man ved hjelp av interiør, pynt og møbler forvandle rom. Ved hjelp av kreativ interiørdesign kan man uttrykke følelser og skape miljøer.

Bilderammer er en fantastisk måte å smykke vegger og kan brukes for å fremheve en vegg eller andre møbler i et rom. Det kan være en enkel og rimelig måte å gjøre et lite rom spennende. Mangler man gulvplass til å skape farge og kontraster, kan vegger brukes ved hjelp av blant annet bilderammer.

Gi omgivelsene farge

Store og faste møbler som også ofte er dyre, skiftes ikke ut like ofte som andre mindre deler av interiøret. Det er vanlig å gjerne kjøpe en sofa i en nøytral farge slik at den holder seg aktuell selv om trendene skifter.

fargerike bilder og trykk

Man pynter ikke til jul ved å bytte ut lenestoler og sofaer med andre røde og mer julete. Juledekorasjonene består ofte av putetrekk, pyntegjenstander og pledd i farger og mønstre som skaper julefølelsen.

I fargeløse rom kan man oppnå fantastiske effekter av fargerike bilder og trykk i ulike rammer på veggene. Har man et yndlingsmøbel eller kanskje et gulvteppe som har farger man vil hente igjen et annet sted, kan man gjøre dette med bilder. Og det beste av alt er at dette kan gjøres meget rimelig. Man trenger ikke kjøpe dyre malerier eller printer. Ofte har man ting som kan rammes inn og gi den effekten man ønsker.

Hva kan man ha i bilderammene?

Har man en klassisk stil på interiøret og ønsker å ha en såkalt skrytevegg, kan man myke opp med artige og fargerike innslag. Man kan dekke en hel vegg eller en del av veggen med bilder av barn og barnebarn.

bilderammene

For å gjøre skryteveggen mer spennende og trekke øynene mot bildene kan en variasjon av rammer skape en fin kontrast. En bildevegg kan bli mer levende ved å:

  • Ha ulike størrelse på rammene og gjerne kombiner rammer av ulike materiale.
  • Ram gjerne inn noen tegninger barna har laget og plasser dem på veggen sammen med bildene av barnet som tegnet det. Velger man tegninger som har farger som går igjen i interiøret eller i selve bildene, skaper dette en fin effekt. Dette kan være med å myke opp en bildevegg som ellers kan virke stiv og litt flat.
  • Det kan være fint å ramme inn tekst. Man kan for eksempel ramme inn et dikt eller en sangtekst. Den kan være håndskrevet eller man kan lage en tekst med ønsket font og størrelse.

Det viktigste er å leke seg litt med hva man kan bruke rammene til, i tillegg til å vise frem favoritt bilder av mennesker man er glad i eller øyeblikk fanget på kamera.

Borddekking og festpynting

Når man skal pynte til konfirmasjon, bursdag, bryllup eller dåp, er det ofte veldig fint med personlige innslag i dekorasjonene. Ved aktiv bruk av bilder og bilderammer kan man skape noe veldig personlig og samtidig meget stilrent. Hva slags stil man skal ha kan enkelt tilpasses med type rammer.

Borddekking

  • Ved en konfirmasjon kan det være veldig fint å dekke bordet med mange små rammer som viser konfirmanten. Har man blomster og lys i midten ved langbord kan man sette rammene begge veier langs midten slik at alle gjestene ser bilder av den som feires. Noen velger å gjøre det enda mer personlig og har bilder av konfirmanten sammen med den som sitter plassert ovenfor bildet.
  • I bryllup kan man bruke bilder og rammer på gavebord og kake bord, eller direkte i borddekkingen for å vise brudeparets ferd til dagens begivenhet. Man kan også bruke små rammer som bordkort.

Man kan altså ved å bruke fantasien gjøre bilderammer til noe mye mer enn bare det å henge opp et bilde i.

Skape miljø av interiør

Veldig mange er glad i grønne planter i interiør. Det skaper friskhet og gir en flott farge som går utrolig bra sammen med både lyse og mørke farger. Enkelte ønsker å tilføre rom eller områder i boligen med grønne planter av ulike størrelser, men mangler plass.

Det kan være mangel på gulvplass eller manglende hylle- og bordplass. I tillegg vil man ikke få det grønne utrykket man ønsker hvis det kun er plass til noen få.

Her kan man bruke bilder av grønne planter og busker, i bilderammer man har eller liker på grunn av stilen. Et enkelt triks som er både kreativt og gøy er å ta bildene selv. Man kan skape illusjonen av en grønn oase i et rom som kun inneholder noen få ekte planter. Dette er spesielt gunstig for de som ikke er begeistret for kunstige planter og strå.

miljø av interiør

Velg deg først ut hvilken vegg og området i det aktuelle værelset du skal henge bildene. Deretter velger man bilderammene.

Det er flott med variasjon i størrelse og type, speilrammer vil for eksempel reflektere den eller de ekte plantene man også har. Ta nærbilder av planter slik at man ser blader og detaljer man ønsker å fremheve.

Til slutt kan man få disse printet ut til å passe bilderammene.  Plasser gjerne rammene diagonalt slik at de sammen med en ekte plante drar øynene oppover veggen.

Trender innen interiør

På samme måte som med mote og klær styres vi av impulser fra trendsettere og reklame når det gjelder interiør. Det som skiller disse to forskjellige bransjene, er tempoet det foregår i. I klesbransjen har man egentlig fire årlige klesslipp fra produsenter og motehus.

Trender innen interiør

Det foregår kjapt og man henger hele tiden litt i etterkant som kunde og forbruker. Interiør og mote er nært beslektet og man kan dra noen paralleller når man ser på tidens trender.

Interiørtrender er noe annerledes når det kommer til tiden det tar for de fleste av oss forbrukere å skifte stil hjemme. Når noe helt nytt kommer i butikkene, kan man regne at det tar opptil 1-2 år før alle skal ha akkurat denne stilen.

Hva er lov å pynte med i dag?

Det skal noe til for å henge med på hva som er in og hvordan man pynter og dekorerer hjemmet på riktig måte. For ikke så lenge siden skulle absolutt alt være lyst og hvitt med store minimalistiske flater. Nå er det derimot mye enklere og mange vil si at mulighetene til å eksperimentere er store.

Trender innen interiør

Man kan bruke farger på vegger og interiør og mørke farger som gir dybde karakter. Et flott tapet med farge og mønster kan skape et rom. Kjøkken kan være sort og kjøkkenvasken av kobber eller sement.

Metaller er finest når blandet sammen. For en tid tilbake skulle man aldri blande gull og sølv. Nå er det utrolig fint når disse to metallene kombineres i pynt og ikke minst ved valg av bilderammer. Drivved av gjenbruksmaterialer kan brukes som materialet i en vegg og få de lekreste sølvrammene til å poppe ut.

Kombinasjoner av interiørstiler gir rom spenst og ikke minst gir muligheten til å sette sitt eget preg slik at hjemmet blir helt unikt. Minimalistisk fabrikk stil med udekte rør og gulv av polert betong er knallfint når kombinert med tradisjonell «farmhouse» stil.

Det kreves litt planlegging og man kan få gode tips fra interiørprogrammer, interiørbutikker på nett og lignende. Det er også lurt noen ganger å konsultere en interiørdesigner hvis man skal i gang med større oppussingsprosjekter. Slik kan man forene ulike stiler på en måte som fungerer.